Chema Madoz. Obra reciente 2019-2020. Galeria Elvira González

La relació que s’estableix amb les obres d’art i amb els seus creadors, abasta moltes parcel·les diferents. Ens toca directament a les emocions i al mateix temps ens provoca tot tipus de reflexions sobre el procés de creació i la seva relació amb el moment social. És cert que no sempre es produeix amb la mateixa intensitat, però quan has establert certa relació amb un o una artista en particular, totes aquestes sensacions s’expressen d’una forma més viva.

En el cas de Chema Madoz, aquest formigueig ja comença abans de veure una exposició seva. És el neguit del retrobament amb una obra que mai et deixa indiferent. Trobar-te envoltada de les seves obres, és com estar en un lloc acollidor, familiar, on saps amb certesa que et suggerirà un munt de idees i d’històries al mirar cada fotografia.

Perquè és això: cada obra et dona pautes per deixar que la teva imaginació voli lliurement. Es tracte de quedar-te mirant, amb la ment en blanc i escoltar el que l’obra et diu. Sempre m’ha agradat que Chema Madoz no posi títols a les seves obres, em sembla un acte de generositat amb les persones que les observen. Aquest diàleg i les idees que provoca, perduren en el temps. Recordo perfectament les primeres obres que vaig contemplar de Chema Madoz i el que em van suggerir.

Evidentment, no queda al marge de la valoració, la part tècnica i creativa. La imaginació per saber combinar objectes, o buscar aspectes que poden passar desapercebuts a primer cop d’ull per donar lloc a poesies visual, com es pot llegir al Blog de Fernando Plaza Ponce: Chema Madoz, la poesía visual que nos lleva a otros mundos [#JuevArte].

La llum és un element fonamental. Si s’observen amb deteniment, es detecten llums més blanques o més càlides. El treball amb les ombres, a vegades presents aportant contingut i en altres obres absents. La perspectiva és important, com l’aconsegueix, com dona volum…El sentit de l’equilibri i l’harmonia…És la suma de tots aquests elements, el que capta al visitant.

És molt aconsellable visitar la web de la Galeria Elvira González. A més de poder gaudir de les obres exposades actualment, hi ha una presentació de les dues exposicions realitzades anteriorment pel mateix artista, així com un audiovisual de una conversa mantinguda amb Chema Madoz amb motiu d’aquesta exposició.

Només a tall d’exemple:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s