Tierra de sueños. Cristina García Rodero

Cristina García Rodero. CaixaForum

Les fotografies de Cristina García Rodero, no deixan indiferents. Sap captar les emocions de les persones a través de les expressions de la cara i dels gestos, de tal manera, que al posar-te davant de les fotografies, participes d’aquestes mateixes emocions.

Des de l’inici de la seva carrera, Cristina García Rodero, s’ha centrat en la fotografia de reportatge, primer de festes tradicionals en diversos països i sobre tot, en captar situacions de vida quotidiana. En el cas d’aquesta exposició, està centrada en la vida rural de la Índia i en especial en les dones d’aquestes comunitats, mostrant el poder de transformació que exerseixen en les mateixes. Els colors vius de les parets de les cases i dels vestits que porten tan les dones com els infants, contrasta amb l’entorn que presenta. Tota l’estona és un pur contrast: imatges de festes populars al costat de fotografies de nens i nenes de centres d’atenció especial. En ambdós casos impera el color i la vida, a priori tramet alegria, però quan mires els ulls de les persones, captes una certa desesperança i dolor. El mobiliari adaptat dels centres, son primaris, fets amb un caixò o amb unes cordes, però plens de dignitat i pensats per la canalla, pintats de colors forts, donant esperança, alegria, eliminant el dramatisme de la situació.

La quantitat de premis aconseguits per la fotògrafa, el reconeixement internacional o el fet que fos la primera dona que va treballar per l’Agència Màgnum, dóna idea de la vàlua d’aquest professional. Consell: no perdre’s l’ocasió de veure obra seva.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s