25 anys …amb música

A vegades, aconteixements que es repeteixen any rera any, poden caure en la monotonia i provocar en les persones que hi participen, la sensació de cosa ja vista. No va ser així en el concert de Mas Pagès.
Des de fa 25 anys Mas Pagès, a Sant Esteve de Guialbes, ha vingut organitzant cursos i concerts a l’estiu, de música instrumental, dirigits pel violinista i director Gonçal Comellas, pel que han passat quasi 500 joves. Algunes carreres d’éxit es poden seguir avui en dia i és ben segur que s’aniran consolidant i engrandint en el futur proper.

Un apartat important és la vinculació estreta amb l’Orquestra UNESCO Barcelona i amb la Fundació Música Solidària. Tot just en el concert de l’estiu del 2015 es va anunciar la creació de la Fundació, i els resultats han sigut molt positius i engrescadors. Durant aquest mes d’agost s’ha pogut assistir encara a concerts de l’Orquestra a Ripoll, La Seu, Vielha o Tivissa-Vandellòs, entre d’altres poblacions, dins de la programació de concerts solidaris contra la pobresa infantil que ve organitzant per Catalunya. Els inicis sempre son complicats, degut en part, al desfaç entre la gran il.lusió per fer coses i la realitat que alguns cops sembla cega.

Enguany es tractava de celebrar de forma especial aquests primers 25 anys dels concerts d’estiu. El resultat, extraordinari.
Es traspuava emoció. El record de persones que van estar en els orígens i que malauradament ja no hi son, es barrejava amb la satisfacció de la presència d’aquests músics joves, alumnes dels cursos d’estiu.

Abans del concert es van passar imatges de representacions i d’essatjos d’anys anteriors en els que es posava de manifest el treball i la dedicació tant de l’alumnat com dels professors. Bon inici de festa.

image

La programació va estar integrada per obres de Mozart, Gluck, Bach, Shumann, Chopin i Brahms, alternant peces per solista , duet fins arribar al Quintet en Fa m. De Brahms. Aquesta varietat instrumental va permetre gaudir del duet de violí i viola en Sol m. de Mozart, interpretat pels joves músics Carlos Rafael Martínez i Cristina Regojo, o l’Allemande de Bach amb l’Anna Comellas al violoncel (sempre arriba al més profund) o la professionalitat i experiència de Victória Fernández en Melodia de Gluck. A més d’acompanyar al piano, la Maria Canygueral va interpretar com a solista, la Fantasia op. 17 en Do m. de Schumann i una peça de Montsalvarge La sorpresa i regal especial, van ser les peces de Chopin que va interpretar al piano l’Albert Flotats, gerent de la Fundació.

I a la sortida comentaris, records, i sobre tot, desitjos de poder viure de nou una nit tan especial el proper any.

2 pensaments sobre “25 anys …amb música”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s