Fundacions en obert. Coneix el cor de les fundacions

Fa uns quants dies vaig rebre una invitació per assistir a la presentació de La col·lecció Suñol des de dins a la seu de la Fundació Suñol. Però el que em va cridar l’atenció  i em porta a escriure-ho ara, és que aquesta presentació s’emmarcava dins dels actes programats per la plataforma Fundacions en obert amb  l’objectiu d’apropar els seus fons al públic en general. Fundacions en obert aplega diverses fundacions culturals privades de la ciutat de Barcelona, amb temàtiques, continguts i activitats molt amplies.

La falta de coneixement fa que ens passin per alt les activitats i exposicions que organitzen aquestes entitats, certament unes son més conegudes que les altres.

Les fundacions i els actes que organitzen son:

  1. Fundació Suñol. La col·lecció Suñol des de dins.
  2. Fundació Vila Casa (Museu Can Framis). Esguards fotogràfics.
  3. Fundació Foto Colectania. Les claus de mostrar i col·leccionar fotografia.
  4. Fundació Cultural Privada Rocamora. De Balenciaga a Jean Paul Gaultier
  5. Fundació de les Arts in els Artistes – MEAN
  6. Fundació Setba. La màgia de la Reial.
  7. Fundació Fran Daurel.

En tots els casos ofereixen la visita guiada a l’exposició temporal que tenen en aquests moments. Això si, cada fundació posa èmfasi en l’aspecte que considera més rellevant.

És interessant la diversitat de col·leccions que abasten  i que complementen algunes de les col·leccions existents en els museus de la ciutat.  No deixen de ser un reflex de la gran tradició que te el col·leccionisme  a casa nostra, on es celebren fires que fomenten l’adquisició de nous objectes o fins i tot amb l’existència de El Troc. Butlletí del col·leccionista.

M’imagino que aquesta plataforma i els actes previstos en aquests moments, poden tenir una certa relació amb l’aterratge a la ciutat de la Fundació Mapfre, que està acaparant tota l’atenció mediàtica i de públic. Sigui quin sigui el motiu, és interessant conèixer una mica millor l’oferta cultural de Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s