Fundació Música Solidària

Logo Fundació Música Solidària

 

logo Orquestra UNESCO Barcelona
logo Orquestra UNESCO Barcelona

El passat mes d’agost ja vaig escriure sobre  la presentació avançada de la Fundació Música Solidària a partir de l’evolució de l’Orquestra UNESCO Barcelona. Ara tot es formalitza i comença a fer camí amb molt bons auguris.

Vull destacar en primer lloc l’objectiu de la nova Fundació:

Amb la creació de Fundació Música Solidària volem potenciar els Concerts Solidaris perquè creiem que són una eina eficaç de cooperació que pot arribar a moltes persones. I quina millor manera que fer-ho a través de la música i a través d’una orquestra que pot contribuir a la vida musical i cultural del nostre entorn, amb la màxima exigència de qualitat i amb una finalitat eminentment social.

La  millor manera de parlar dels concerts previstos i de l’activitat de la Fundació és anar directament a  l’escrit que la pròpia Fundació ha preparat per aquesta ocasió.

Neix Fundació Música Solidària per fomentar els Concerts Solidaris a tot Catalunya

 La Fundació tindrà com a activitat principal difondre la música a llocs i persones on habitualment no arriba, fomentar la difusió de la música clàssica entre els joves, implicar les entitats del territori, i col·laborar i ajudar a entitats benèfiques en els seus projectes socials.

 Amb l’objectiu de promocionar concerts i l’organització de tota mena d’activitats musicals amb una finalitat eminentment cultural, social o solidària, neix la Fundació Música Solidària.

L’activitat principal serà difondre la música, tot fent que cada concert sigui una veritable plataforma de visualització de realitats socials, de cooperació amb entitats benèfiques i que arribi a llocs i persones on habitualment no arriba

El segell característic de la Fundació és l’organització de Concerts Solidaris, entesos com a eina eficaç de cooperació. Cada concert es realitzarà en col·laboració amb entitats benèfiques del territori, destinant un percentatge dels beneficis als diferents projectes que aquestes entitats estan duent a terme pel benestar de les persones, per la seva dignitat i pels seus drets.

El nostre objectiu es consolidar un projecte musical i solidari que ens permeti CREIXER COMPARTINT.

El principal actiu de la Fundació és l’Orquestra UNESCO Barcelona, dirigida per Gonçal Comellas.

Transparència, solidaritat i excel·lència professional i artística són els valors de la Fundació que té seu a Terrassa, i que desenvoluparà la seva actuació principalment a Catalunya.

Arrenca FMS amb projectes de gran impacte social

La Fundació Música Solidària ha nascut aquest mes de setembre amb quatre projectes de gran impacte social que es realitzaran entre el 2015 i 2016.

El primer consistent en una gira aquest mes de novembre de 4 concerts solidaris junt a Estrella Morente que anirà en benefici de la Fundación Vicente Ferrer per al Programa Nutricional per a dones amb SIDA.

Concerts_FMS1
Concerts_FMS1

Un concert al Palau de la Música Catalana el 12 de novembre, fruit d’una col·laboració internacional amb el Mozarteum de Salzburg, on l’Orquestra UNESCO Barcelona interpretarà un programa íntegrament amb obres de Mozart juntament amb solistes procedents d’aquesta prestigiosa entitat.

Una gira per tot Catalunya de 24 concerts solidaris que es concentraran al primer semestre de 2016 en benefici de Càritas per al programa “Contra la pobresa infantil”. Un projecte que pretén fer arribar la música a llocs i persones on no arriba habitualment, alhora que visualitzar aquesta crua realitat social.

Per al segon semestre del 2016, la Fundació Música Solidaria està estudiant realitzar una gira de concerts en benefici de l’Obra Social Sant Joan de Deu i, en concret, per recaptar fons pels seus diferents programes del departament d’oncologia infantil i juvenil.

Antecedents i orígens de la Fundació Música Solidària

L’Associació Amics de la UNESCO de Barcelona va fundar l’any 2013 conjuntament amb el Sr. Gonçal Comellas l’Orquestra amics UNESCO BARCELONA. Els diferents èxits assolits des del mateix moment de la seva aparició i la seva capacitat de projecció i creixement, fan que un grup de persones a l’entorn de l’Associació Amics de la UNESCO de Barcelona es plantegin crear el marc jurídic adequat per donar suport a l’orquestra i al projecte social que l’engloba, possibilitant la seva viabilitat i creixement futurs.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s