El violí d’Auschwitz. Maria Àngels Anglada

Aquest llibre ha estat una petita descoberta, és una joia de només 132 pàgines.

D’entrada es pot pensar que és un llibre més sobre els camps d’extermini nazis, però l’enfoc el fa diferent.

Les relacions humanes en un entorn tan tancat i en unes situacions extremes estan presentades de manera que sents l’opressió i violència i al mateix temps, la solidaritat i el tracte humà entre els presoners. Tot explicat de manera que no cal descripcions cruels, amb detalls pormenoritzats: és l’ús del llenguatge i de les paraules de manera acurada, en  tota la seva riquesa i expressivitat, les que ens fan sentir les diferents emocions.

Tota l’història gira al voltant de la creació d’un violí. Els components per a la seva fabricació, no sempre eren els que un lutier hauria volgut tenir. Saber treure el millor del que es té, l’esforç, la paciència, el valorar cada component, anar-los tractant amb cura, tot tenint la música al cap, fins aconseguir el resultat idoni.

Avui en dia sabem que la memòria musical és de les darreres que es perd. Per tant, la força de la música en moments tan extrems com el que ens presenta aquest llibre, és una veritat bastant inqüestionable.

Deixo l’enllaç a la biografia de l’autora, perqué crec val la pena revisar la seva obra en totes les facetes: poesía, llibres per infants, assaig i ficció

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s