A quí i perqué molesta el feminisme?

La passada setmana, anant un dia en cotxe, vaig sentir un comentari que em va deixar ben parada. Van explicar que en el diari The Guardian, una periodista havia obert una secció on proposava que la gent votés deu paraules que calia eliminar del vocabulari habitual. Una de les proposades era FEMINISME. Es veu que intervencions com la de Jean Weasley han produït cert punt de saturació! (Les veritats no sempre son agradables de sentir). Hi he anat pensant i no n’he tret l’aigua clara.
Encara molesta a una part de la població dita ben pensant, que es parli de la necessitat de preservar els drets de les persones, perquè això vol dir parlar de feminisme.
Moltes vegades s’ha repetit que les dones no tenim cap interés en ser iguals als homes. Visca la diferència! D’aquesta diferència tothom en surt guanyant i tothom s’enriqueix. Es tracta de compartir, no de competir. I perqué això sigui possible és imprescindible que es garanteixin els drets tant de les dones com dels homes. El que no es pot obviar, és que la població masculina porta uns quants segles d’avantatge i d’hàbits adquirits. I no només això, sinó que l’altre part de la població ha acabat interioritzant i assumint com a normal i desitjable, el que els homes tinguin unes prerogatives especials.

Potser no m’hauria impresionat tant, sinó fos perqué en aquests mateixos dies, han seguit apareixent notícies absolutament alarmants  relacionades amb aquest tema. Les morts de dones a la Índia per esterilitzacions fetes en condicions nefastes (perqué no es fomenten plans d’esterilització d’homes, que és una intervenció molt més senzilla i reversible?), o l’aplicació de la pena de mort a Reyhaneh Jabbari a l’Iran per haver donat mort al seu violador, o el resultat d’un estudi d’una ONG a Irak, recollit per l’Agència de notícies ONU IRIN i comentat per la Woman Freedom Organisation, on es denuncia que per raons de seguretat i degut a la represió del govern, ara les dones s’han de quedar a casa i no poden anar a l’escola o a la universitat o a treballar.
Està molt recent el premi Nobel a Malala Yousafzai com per passar pàgina i silenciar totes aquestes situacions.

La globalització serveix només per difondre els aconteixements econòmics o militars?  I els que afecten als éssers humans? s’han d’amagar i tractar com si només corresponguesin a un reducte del planeta?

Cal recordar que el dia 25 de novembre és el dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. Quasi cada dia es produeixen nous casos de violència de gènere. De debó algú pot proposar que s’elimini la paraula FEMINISME i tot el que comporta?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s