Por cada niña, un bosque

Vull recomanar la lectura de l’article Por cada niña, un bosque.  Explica una acció positiva per lluitar contra la cultura que a la Índia, prima el naixement de nens en front del de nenes. És un exemple de com s’estableix una xarxa entre  la comunitat i les famílies, de com l’economia s’enforteix pel treball cooperatiu de les dones i de com en surt guanyant el medi ambient i l’entorn a l’ afavorir que amb els arbres plantats, les plujes no descarnin la terra. Les festes de celebració dels naixements i de les morts, lligades a la natura, crea lligams més forts entre els membres de la comunitat.

És un botó de mostra, però molt valuós. L’ Índia per la seva grandària i per la seva estructura social, econòmica i política, és molt complexe. Darrerament,  van apareixent iniciatives que posen de manifesten el desitj de modificar les coses. En lloc de reprimir, afavorir. És molt engrescador.

Ángel L. Martínez Cantera. Por cada niña, un bosque. El País. Planeta Futuro

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s