Debat ideològic: llibertat d’expressió

Ahir vaig rebre un correu demanant-me que signés per declarar a la Carme Chacón persona non grata a Catalunya. Tots som lliures d’estar d’acord o no amb els criteris que aquesta diputada manifesta en la seva actuació política, però en democràcia, tenim la possibilitat de manifestar el nostre pensament a través de les urnes. No podem oblidar que el PSC en les  eleccions al Parlament de Catalunya de l’any 2012, va obtenir quasi 525.000 vots.

En lloc de declarar persones non grates a les persones corruptes que s’han enriquit amb diner públic (és a dir: de tots nosaltres), a la gent insolidària, a la gent que només busca el guany personal, a les persones sense valors ni ètica ni civisme, a qui menysprea els bens públics o en fa un ús incorrecte, a qui desprestigia les institucions democràtiques,  i un llarg etcètera,  s’està  bramant de manera indiscriminada contra els polítics, els partits i totes les institucions. Això no vol dir que hem de renunciar  a exercir el nostre dret d’opinió. Es volen imposar les idees a la força en lloc d’emprar la força de la raó.

Ja vaig comentar en algun altre moment que m’amoïna molt la situació que s’està produint a Catalunya de que només pots mantenir una postura.  Si s’opina diferent, automàticament aquesta persona es converteix en  anti-catalana o espanyolista. Preocupa veure que determinats col·lectius creuen tenir la potestat d’atorgar el certificat de catalanitat. El país s’està empobrint, no es busca el debat, el posar en comú o enfrontar idees. S’està produint un fenomen a partir del qual, les persones en segons quins àmbits, no poden expressar determinades opinions o punts de vista. La diversitat d’idees fa ric un país, la tolerància,  el intentar entendre perquè una persona pensa d’una determinada manera i no d’un altre, tot això que és el que dóna caràcter a un poble. Cal estar obert, cal escoltar altres opinions, i per descomptat, podem discrepar d’elles, però sempre amb respecte.

Si creiem important i fonamental poder-nos manifestar contra les retallades en sectors com l’educació, la sanitat, el benestar o expressar el nostre malestar per les ajudes a la banca, és perquè estem defensant el dret a discrepar. Hem de ser coherents, no podem acceptar que se’ns intenti imposar el rebutj només en una direcció. Som un país intel·ligent, obert, que hem crescut conjuntament amb totes les persones que han vingut a viure i a treballar aquí. Hem de sumar, no restar. Sembla que s’està oblidant la lluita que durant molt de temps es va mantenir a favor de la llibertat d’expressió. Aquesta es defensa en cada moment del nostre dia.  No podem fer passos enrere, sinó sempre endavant. Ja se sap, en el moment que t’atures, d’una forma o un altre, ja s’està reculant.

One thought on “Debat ideològic: llibertat d’expressió”

  1. A vegades tinc la impresió de que hi ha uns guionistes que escriuen unes histories al servei de no sé quins interessos, la comprensió dels quals esta fora del nostre abast.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s