Música pels més petits

Dies endarrere, he pogut participar en unes sessions de massatge amb música per criatures de mesos. No pretenc parlar de la part emocional i de relació dels familiars amb els infants, encara que és evident que es podrien dir moltes coses de les vivències que aquesta activitat genera. Tampoc no es pot deslligar totalment una de l’altre, però voldria focalitzar el meu comentari en la part musical.

Ja vaig escriure en un altre moment que la música ens acompanya des del mateix moment del naixement fins al final de les nostre vides. Darrerament s’ha escrit sobre el fet que la darrera memòria que perdem les persones és la memòria musical, això demostra la gran importància que té i que cal treballar-la i mimar-la. No es tracta de ser uns grans experts, si s’ho és millor que millor, però el més important és gaudir d’ella. Cal incorporar-la de forma permanent en el nostre dia a dia.

I hem d’aprendre a escoltar-la. Avui en dia, tothom va amb tanta pressa que sembla que escoltar música és perdre el temps, i no s’és concient  que s’està guanyant en qualitat de vida.

Per tot això, el començar a fer sentir música als nadons i a més, realitzant una acció agradable com un massatge, de ben segur  pot marcar la seva relació amb la música. Els moviments que es fan seguint les cançons els poden anar introduint en el ritme i  posar la base per a una bona motricitat. És un aprenentatge que a alguns d’ells els portarà a voler conèixer el llenguatge musical i qui sap, si a dedicar-se de forma professional a la música.

Donada la transcendència en la vida de les persones i en primer lloc en els infants, cal exigir un grau de professionalització a les persones que comparteixen amb  les famílies aquesta activitat. És una realitat l’increment en la demanda i per això l’oferta també creix. Ara bé, de la mateixa manera que tothom s’interessa per l’escola on aniran els seus fills/es, és important també, dedicar un temps a seleccionar amb cura un dels primers contactes que tindran els infants amb el món musical.

 

 

2 pensaments sobre “Música pels més petits”

 1. Ja és ben veritat el que dius. Jo fins i tot crec que és important el que la mare escolta quan està embarassada.
  La música que escoltem ens acompanya i forma la banda sonora de la nostra vida, de tal manera que en sentir determinades peces musicals som capaços de recordar escenes i situaions que potser ja haviem escoltat.
  Actualment la música la portem a tot arreu carregada en qualsevol dispositiu, i fent tota classe d’activitats. Jo crec que s’escolta més tipus de música que mai.

  M'agrada

  1. És cert que avui en dia es tenen més possibilitats de sentir música, però no sempre s’escolta. Al metro, als magatzems, als ascensors, etc. a tot arreu hi ha música, però a vegades dificulta la comunicació en lloc d’afavorir-la. Ens aïlla. Per això defenso el gaudi d’escoltar música i de compartir amb d’altres aquesta experiència.

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s