Govern a l’ombra i democràcia

Ja es va constituir el govern de la Generalitat i ara hauria de començar a caminar i a prendre decisions. El paper del Parlament és de control al govern i d’elaboració de noves lleis en base a la discussió de les propostes preparades pel propi govern. Fins aquí el funcionament establert per les normes democràtiques.

Tots sabem que aquest govern va ser investit gràcies al pacte que van signar CiU i ERC. Ara bé, una cosa és un pacte de govern i un altre de ben diferent és que existeixi un doble govern: el que es controla al Parlament i el que actua per darrera, imposant criteris i sense que hagi de passar cap control.
Com pot ser que ERC que diu que vol vetllar pel benestar dels ciutadans i que es faci una política d’esquerres, teoritzi i ens vulgui fer empassar a tota la població de Catalunya, que es pot imposar criteris i normes, fora del Parlament? Com pot ser que s’estableixin comissions per vigilar l’estricte compliment del pacte entre els dos partits i “comissaris polítics” d’ERC que segueixin directament la tasca de cada Conseller i no es faci una campanya de denùncia d’aquesta situació? Esfaraeix veure als mitjans de comunicació les llistes dels diputats d’ERC que assumiran aquestes tasques.

Si els ciutadans no estem d’acord amb l’actuació del govern ja ho direm a les urnes. Tenim molt recents els resultats d’unes eleccions. El que volem és que durant tot el període d’una legislatura, els nostres representants, TOTS, no només uns quants, facin la seva feina al Parlament, amb transparència.

Com es pot voler desvirtuar el Parlament, fent els diputats d’ERC d’oposició i al mateix temps controlant a cada Conseller/a? A que juguen? De 9 a 3 d’oposició i de 3 a 21 de controladors?

És cert que tothom pot modificar les seves actuacions, però aquesta situació que ara es planteja em sembla música ja sentida. Quan el govern tripartit, ERC ja va actuar com oposició (viatge a Perpinyà per exemple) estan al mateix temps al govern.

Ara es podria proposar que altres partits controlin a ERC i així en lloc de fer política de debó, tindríem a tots els parlamentaris distrets, que no ocupats en la feina que realment han de fer.

Sempre hem defensat el seny català, virtut que ens ha ajudat a aconseguir fites molt importants pel nostre país. Voldria reclamar el seu ús, no només a nivell de dir-ho i de quedar bé. No ens carreguen el funcionament de les institucions, ans al contrari, donem-els-hi la categoria que tenen. La democràcia cal practicar-la cada dia i en cada acció, no només de tant en tant. La podem manllevar i perdre amb molta facilitat, cosa que no ens podem permetre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s