La realitat dels patis de les escoles de Catalunya

Catalunya és un país d’acollida. La diversitat de cultures que conviuen i participen en la vida quotidiana, ens fan més tolerants, més oberts. Algunes escoles públiques de Barcelona, Girona, Santa Coloma, etc. tenen alumnat de més de 10 nacionalitats diferents. A l’hora del pati, és possible sentir com es comuniquen entre si, sense gaire problemes, encara que sigui amb llengües diferents. Tots sabem la gran facilitat de la canalla i els joves per entendre’s.

Les declaracions del Sr. Paco Vázquez afirmant que no hi ha diferència entre un jueu amb l’estrella de David a la màniga perseguit pels nazis i una criatura catalana castigada per parlar en castellà al pati de l’escola, provoquen sorpresa, vergonya i com es diu, que agosarada és la ignorància!
Catalunya no és un estat policial i als patis, les criatures juguen, que és el que toca. Quin paper més trist reserva als mestres, de control de la llengua, en lloc d’agents integradors.

Em nego a dir que aquest senyor és socialista perquè les seves paraules traspuen una ideologia bastant diferent. En tot cas, potser el PSC podria explicar-li la realitat i demanar-li que no enverini la situació amb mentides. Una cosa és la llibertat d’expressió i l’altre que s’hagi de tolerar la calúmnia. Si és diu una cosa falsa, s’ha d’exigir la rectificació.

2 pensaments sobre “La realitat dels patis de les escoles de Catalunya”

 1. No tinc cap experiéncia en patis de primària, pero en tinc bastanta en patis de secundària en els que la darrera preocupació que tenen els professors que estan de guárdia és vigilar la llengua que parlen els alumnes.
  I tampoc als passadissos, ni en les convererses entre ells…
  I he de dir que en la majoria dels centres públics de secundària de Barcelona, la llengua vehicular de l’alumnat és el castellà.
  O sigui que el sr. Wert i el sr. Vàzquez, no haurien de patir gens ni mica.

  M'agrada

 2. Hi afegiria q és tracta d’un gran insult a l’holocaust jueu; com pot comparar un drama com aquest, en un pati d’una escola!!! Les males influències vaticanes, potser el porten a minimitzar l’holocaust (no és una frase gratuïta, tots sabem quina va ser l’actuació vaticana quan es produïa el drama humà).

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s