Els impostos de les empreses tecnològiques i la globalització.

Fa dies que vaig seguint el tema del pagament dels impostos de Google a Espanya, millor dit: el NO pagament.

Google manté que la filial espanyola te pérdues ii això els hi permet fer una declaraciò que els hi surt negativa i amb dret a que els hi tornin diners. En termes general Google només paga al voltant del 3% pels seus beneficis fora d’EEUU.

Però no es tracta només de Google, sinó que Apple, Facebook, Starbucks, Amazon o Microsoft, utilitzen diverses estratègies fiscals per no pagar gairebé impostos.

Aquest tipus de coses fan mal. En el moment de crisi actual, quan es demana solidaritat per tirar endevant, no pot ser que aquestes empreses, i possiblement d’altres també, puguin utilitzar aquestes vies que son absolutament legals.

Segurament els canvis en el funcionament de les empreses ha sigut molt més ràpid que els canvis legislatius que han de regular aquesta nova situació. Es va intentar evitar que les empreses suportessin una doble tributació, però està comportant pèrdues elevades per determinats països on desenvolupen la seva activitat.

Fa uns anys es va introduïr en carreres empresarials, una asignatura sobre l’Ética empresarial. Caldria aconseguir que es portes a la pràctica i que no quedés només com una asignatura teórica deslligada de la realitat.

One thought on “Els impostos de les empreses tecnològiques i la globalització.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s