Espayolitzar Catalunya o catalanitzadar Espanya

Crec que el ministre Wert és un infiltrat de CDC al PP (o a la inversa) i ningú ho sap (ni tans sols ell). Cada cop que obre la boca dóna vots a CDC i incrementa els partidaris del soberanisme català. Seguint amb aquesta fabulació, es podria pensar que existeix un acord secret entre ambdos partits i que ja han pactat com es farà el retorn del favor.

Dolenteries a part, crec que com a ministre d’educació d’Espanya, hauria de voler incrementar el nivell de coneixements de tot el territori. No voldria que ens diguesin egoistes als catalans, sino que amb molt de gust voldriem poder explicar la nostre història i la nostre cultura a la resta de pobles. De la mateixa manera, fora molt positiu disposar d’assignatures als instituts que permetèsin aprendre el basc o el galleg, a més d’Història, cultura i tradicions d’Euskadi o Galitzia. I per descomptat també ens interessa conèixer l’Història d’Espanya. Abans es deia que el saber no ocupa lugar i hi estic totalment d’acord.

Potser el Sr. Wert vol aplicar una dita diferent: la letra con sangre entra, i no recorda que només cal que et vulguin imposar alguna cosa, com perquè automàticament es tingui la tentació de fer el contrari.
El sentiment de pertanyensa a un país entra dins del terreny privat de cada persona i no es pot ensenyar en cap escola. Per poder-se sentir orgullós d’algú o d’algún projecte, cal compartir els objectius i poder fer coses plegats sota el principi del respecte, de la tolerància i de la igualtat. Si algú vol actuar a base d’imposicions, els altres li poden tenir por, menyspreu o temor, però mai respecte i apreci.

Els principis asimètrics que manté el Sr. Wert, no deixen de ser reflex d’un nacionalisme excloent i mai poden servir com a base de relació.

One thought on “Espayolitzar Catalunya o catalanitzadar Espanya”

  1. Es increible la prepotència i la ignorància del nacionalisme espanyol. Aquest senyor es pensa que és Hernán Cortés i nosaltres un territori de “les índies”

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s