Treballar la concentració

Mandala

Aquests darrers dies he sentit parlar moltes vegades de la concentració referida sobre tot, al cas dels esportistes. És evident que aquesta capacitat és important per qualsevol activitat i que cal treballar-la i desenvolupar-la. No sempre és fàcil saber prescindir dels estímuls externs: sorolls, moviment, olors, etc. quan es comença una tasca.

Hi han esports que, fins i tot, la seva pràctica està aconsellada per escoles de negocis, com a eina de creixement personal que ajuda a la pressa de decisions. Algunes de les raons per les que es recomanen és precisament perqué obliguen a desenvolupar la capacitat de concentració i a més, perquè el seu exercici ajuda a conèixer els punts débils i haver de repetir i repetir una mateixa acció fins aconseguir fer-la bé. Per tant el nivell d’auto-exigència, de humilitat per reconèixer els errors, la capacitat de superació, juntament amb la concentració ajuden en gran manera a la superació personal.

A vegades tots volem resultats positius immediats i ens frustrem quan no ho aconseguim o no ho aconsegueixen les persones del nostre entorn. Els adults exigim als joves resultats brillants en dos dies i aquests creuen que és possible i es frustren si aquests no es produeixen.

Cal tenir també clar que concentració no és sinònim d’aïllament. La concentració és una faceta més de la nostra vida, una eina que tenim les persones per dur al terme tasques de tot tipus.

Encara que pugui semblar estrany, el dibuixar i pintar mandales serveix com exercici de concentració i d’aprenentatge.
Abans de començar a pintar cal triar els colors, que siguin harmònics i tenir clara la visió final del conjunt. Aquest és un primer punt important: reflexionar sobre el resultat que es vol obtenir. Per tant l’acció comença després de la reflexió.. En segon lloc cal decidir el mètode que s’utilitzarà: es pintarà per zones, es farà tot un color i després l’altre, etc. En tercer lloc, cal triar un lloc on es pugui dur a terme aquesta activitat amb tranquilitat, sense sobresalts, disfrutant dels resultats.

En definitiva: cada persona ha saber utilitzar les eines que li siguin més útils en el desenvolupament de la seva capacitat de concentració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s