Tramessa massiva de correus

La facilitat en la transmissió de dades està permetent que la informació arribi de manera ràpida i massiva a tothom. No s’escapa a ningú l’aventatge que això comporta de permetre el coneixement de la informació i en igualtat de condicions. Al costat d’aquest valor innegable cal posar el deure de validar la informació, conèixer les fonts d’informació i en la mesura del pensament i les creences de cadascú, assumir-les o rebutjar-les.

Introdueixo aquesta reflexió perqué cada cop més em trobo amb la desagradable sorpresa de rebre correus electrònics, que s’emeten de forma massiva, i que quan llegeixes el seu contingut, et quedes molt sorpresa del mateix, pel seu contingut xenòfob, raciste, classista i discriminatori i, en determinats casos, fals.

La responsabilitat personal està tan en voler que la informació tingui una difusió quan més amplia millor, com en verificar el contingut.
Si fa referència a una persona i és fals, pot atemptar directament contra el seu honor. Abans de donar-ne difusió hem d’estar molt segurs de la seva veracitat i per tant, s’ha de verificar la font i, en cas de dubte, és millor no donar-li sortida. Si la ideologia que tramet és contrària al nostre pensament, no es pot difondre sense caure en la més flagrant incoherència.

Un dels grans valors del periodisme de prestigi és precisament, que cada notícia ha estat contrastada abans de ser publicada. Darrera està la responsabilitat professional del periodista i del mitjà. Això no està en contradicció amb el fet que els mitjans estan molt ideologitzats i que els usuaris coneixen l’orientació dels mateixos. La responsabilitat de les fonts que sempre s’ha exigit als mitjans, no podem permetre que tots plegats, ens la saltem amb total impunitat.

El desprestigi continuat d’institucions i principis democràtics, no és innocent. Les conseqüències poden ser nefastes per a tots nosaltres. No podem oblidar que la corrupció la comet una persona humana, no una institució i que per tant, les crítiques no poden ser generalitzades, sinó centrades en la persona que ha tingut una actuació incorrecte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s