Els cels en les pintures

A les notícies d’ahir al vespre, dimecres 4 de juliol, van donar una notícia que crec interessant. Van parlar del estudi que feia un meteoròleg dels cels que apareixien en els quadres. És a dir, dels colors, els tipus de núvols, de les formes, etc. Ell analitza i relaciona el temps que feia en l’època del pintor, i la forma com ell/a ho expressava.
Un cas concret del que van parlar va ser d’en Velázquez. Es veu que en aquell període es va viure una sequera important i el calor de la terra podia generar el tipus de núvols que ell va pintar, així com els colors que va triar per pintar els cels.

Aquesta notícia m’ha fet pensar que a partir d’ara, quan vegi un paisatge i en concret un cel en un quadre de pintors realistes, em plantejaré si es tracta d’una llicència poètica, o si que està representant el que ell/a veia en la seva vida quotidiana.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s